mandag den 11. februar 2013

11/2/13

5 arbejdsuge er slut, og den har været udfordrende på en ny måde. Eftersom vi havde lavet noget træning hjemme i huset, synes Mymoena at det kunne være sjovt, hvis vi lavede et træningsprogram på arbejdet. Meningen var at vi skulle træne med mødrene til børnene i Vrygrond, men det endte med både at være for "After Care", "Youth" gruppen (unge fra 18-25år), de helt små børn vi passer om formiddagen, og de ældste sy damer. De var alle rigtig glade for det, og specielt var sy damerne begejstret. De har derfor spurgt, om det var muligt at træne hver dag fremover.
Tirsdag ankom endnu en frivillig, som skulle bo hjemme hos os. Amaría er fra Frankrig og er 28 år. Rigtig frisk kvinde som har mod på arbejdet og alle de nye mennesker. Hun er her kun 1 måned, og rejser hjem samme dato som os.
Onsdag havde vores gode afrikaner mor fødselsdag, som blev fejret om aftenen med gæster og god mad. Og ikke mindst masser af kager.
Arbejdsdagene ligner hinanden, men efter der er ankommet mange flere frivillige, har vi fået mere overskud til børnene i stedet for alt det praktiske, hvilket er dejligt.
Fredag morgen da vi giver børnene morgenmad, ser vi en lille dreng ved navn Melvin ligge med hovedet i bordet og er helt stille. Da vi nærmer ham kan vi se han har spildt sin brand varme morgenmad udover sig selv, og ned på gulvet. Vi undrer os over at han hverken siger en lyd eller giver udtryk for smerte, men vi får senere fortalt at han har fået den opfattelse at selvom han græder, kommer der ikke nogen. Da han blev taget op, gik det dog op for ham, at det var helt ok at græde. Det er meget generelt for børnene at de ikke græder, hvis de føler smerte eller slår sig, hvilket er en anelse skræmmende. Men de er temmelig sikkert blevet opdraget med, at det ikke hjælper at græde.

Så blev det weekend, og det var planlagt at vi lørdag skulle bestige Table Mountain. Vi skulle køre kl. 7 for ikke at ramme det varmeste tidspunkt på dagen. Men da vi stod op var det for dårligt vejr, og vi kom aldrig af sted. Det regnede og var total overskyet, så udover at blive drivvåde, ville vi heller ikke få mulighed for at nyde udsigten. Vi stod nu uden planer, og i dette vejr var vores bedste ide, at tage en tur i biografen. Vi så "Life of Pi", og havde en hyggelig eftermiddag. Da vejret ikke var bedre søndag var Table Mountain stadig ingen mulighed, så vi tog i stedet i den Botaniske Have. Smukt sted, hvor vi fik vandret en del. Resten af dagen gik med at slappe af, og om aftenen sluttede vi ugen af, med en omgang dans. Amaría lærte os salsa, hvilket var til stor morskab for hele familien.

Det er nu den 3 sidste arbejdsuge, og på torsdag afholdes "Valentines Day", som er en stor dag i Sydafrika. Spændende og se hvordan det kommer til at foregå.
I hører fra os. :-)




                                              Melvin ^



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar