søndag den 24. februar 2013

24/2/13



Mandag starter desværre med en afsked til den franske frivillige, som rejser hjem efter 2 uger. Hun savnede Paris og havde sine personlige årsager til at ville hjem. Super ærgerligt da hun var en rigtig sød og frisk pige! Derudover fik vi en trist nyhed. Da vi startede i organisationen arbejdede der også en mor til et af børnene, som hjalp i det daglige for at holde sig beskæftiget og holde sig fra alkohol og stoffer. For en lille måneds tid siden stoppede hun fra den ene dag til den anden, og vi har aldrig kendt årsagen til hvorfor. Men i mandags fik vi af vide, at hun desværre er gået tilbage til sin eksmand, som indeholder et liv med hans venner, druk og stoffer. Så når man ser hende på gaden nu, vælter hun rundt med en flaske vin i hånden og har igen mistet kontrollen over sit liv. Hun er mor til seks, og 4 af børnene er en del af organisationen – de er ualmindeligt tynde og det er trist at tænke på, hvilket liv de vender hjem til uden for organisationen.
En mere opmuntrende historie er dog, at en af børnenes far er startet på organisationen og som løn får han mad til familien, hvilket var det eneste han ønskede. Faren er tidligere gangster medlem, været ind og ud af fængsel pga. mord, svindel og stoffer. Han har selv fortalt, at han ikke ønsker samme skæbne for sine børn, og forsøger nu at ændre sin tilværelse. Det er med en mærkelig følelse inden i, at man hver morgen siger pænt godmorgen og omgås en mand med en sådan fortid.
Tirsdag møder vi ind til en udeblevet sekretær, der har sagt op uden varsel via brev. Dette undrede os, da det er langt fra Danmarks regler!  Heldigvis er der allerede ansat 2 nye, og de virker rigtig søde. Onsdag var en vild og uoverskuelig dag. Vi havde maksimal antal af børn hele dagen; 50 børn om formiddagen og 67 børn i ”After Care” om eftermiddagen (!!). Der blev smækket en film på, da pladsen til gengæld er minimal til at rumme 67 børn i beskæftigelse med lektier osv.
Ellers har ugen ikke budt på de store overraskelser, og vi glædede os til den kommende weekend.
Fredag aften kørte vi til Pringle Bay, som er et lækkert sommerhusområde for de rige (!). Det er de hvides fine huse, der ligger lækkert ned til stranden. På den to timers køretur til Pringle Bay, kørte vi forbi Afrikas største township område. Så langt du kunne kigge ud i horisonten, var der blækskure op og ned af hinanden. Et vildt syn der virkelig gjorde indtryk, og små 15 min. Efter var man i de hvides luksuriøse villa kvarterer. Igen viser det den kæmpe kontrast der stadig er i Sydafrika.
Sommerhuset var rigtig indbydende og vi skulle for første gang dele seng og dyne, hvilket gik overraskende godt. Der var ikke langt de store planer for weekenden, og vi glædede os til for første gang bare at solbade og slappe af – og det gjorde vi! Lørdag aften bød på lækker grillmad og vi havde lavet danske pandekager til dessert.
Alt i alt en rigtig god weekend med masser af god kvali-tid med familien.

Vi sidder nu med mærkelige og ambivalente følelser, da sidste uge starter i morgen. Vi glæder os og børnene skal have ekstra meget kærlighed i den her uge. J På onsdag har vi fået til opgave at lave vores egen ”Workshop” for nogle af de voksne fra Vrygrond – fokusset ligger på kommunikation, og det skal nok blive en udfordring – men godt at få med i udtalelsen ;)   
Vi ses snart DK – til forhåbentlig INGEN sne! 9 dage :-)




 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar