søndag den 20. januar 2013

20/1/13

Opdatering for den sidste uges tid :-)
Hverdagen er begyndt at ligne hinanden, så vi har derfor valgt at opdatere en gang ugentligt, med mindre der sker noget pludseligt.
Som sagt er hverdagen begyndt at tage sin form, og vi er nu ved at være godt inde i rutinen. Ugens tema med børnene har været "Painting Week", så dagene er gået med malerier og hånd/fodaftryk, hvilket de synes har været enorm fascinerende.
I denne uge er der også kommet mere gang i eftermiddagsrutinen, det såkaldte "After Care", hvor skolebørn kommer efter skole og skal have hjælp med lektier og foretage andre aktiviteter med hensigten at holde dem fra gaden. Det er også spændende at have med lidt ældre børn at gøre.

I denne uge er der startet et søskendepar, som har samme far men hver deres mor. Familien er sat sammen således, at faren lever i samme hus med to koner. Faren er ca. 46 år, mens kvinderne er mellem 20-24 år. Faren har selv udtalt, at han ønsker sig et fodboldhold af børn, så kvinderne er derfor på skift gravide og på "pause". De er allerede nu oppe på 10 børn, og de unge kvinder ligner allerede nogen på 35-40 år - udbrændte. Det er sørgeligt at se piger på vores alder, være så forskellige fra os. Det der faldt i øjnene den første dag var, at den lille pige havde et meget stort hoved i forhold til de andre børn, og vi har senere fået fortalt, at det skyldes morens stofmisbrug under graviditeten. Stakkels børn.

Torsdag morgen kom de brødre John og Melvin som sædvanlig i bare fødder, iklædt samme tøj og intet bad. Melvin rendte rundt med et dybt sår under foden og havde ingen forbinding eller lignende på. Moren har ikke taget sig tid til at rense det eller tage ham en tur på hospitalet, så en af lærerne måtte rense såret og forbinde foden. Drengen kom fredag og havde stadig ingen sko på...

Så blev det fredag og vi var klar til weekend og til at lade batterierne op. Lørdag blev vi sat af i Cape Town med den 18-årige søn, Salim, som bodyguard ;-) Han viste os Cape Town og vi fik gået en hel masse i 41 graders varme. Vi startet med at se "Waterfront", som er den store turistpræget havn med rigtig mange restauranter, gadeunderholdning, shoppingcentre og sejlture. Louises største drøm gik i opfyldelse, da vi så delfiner i havet tæt ved os, de var en hel familie på tur :-)
Familien havde forslået os at besøge Cape Towns Aquarium, så det gjorde vi, og det var sjovt at se forskellige slags fisk og hajer. Skræmmende at tænke på at hajerne også er lige ude på den anden side!

Vi gik fra havnen en lang og VARM tur ind til byens centrum, og så den såkaldte "Long Street" - festgaden for de unge om aftenen. Gaden er fuld af barer og Clubs, og mon ikke vi også kommer derind en aften for at sanse nattelivet.
Aftenen gik på spil, hygge og den sædvanlige afslutning med et afsnit Sex and the City på værelset. :-)

Søndag har vi tilbragt på stranden og et nærliggende marked, hvor vi havde alt for lidt penge med.... Så vi må vidst af sted igen næste weekend ;-) Vejret har rigtig dejligt og Louise er blevet grint af til aften som "The Red Tomato".
Dagen sluttede hyggeligt af med at skype med familie, venner og kærester, og vi er nu klar til den tredje arbejdsuge, som vi kommer til at stå mere for. Tiden er begyndt at flyve af sted, og vi har det mægtigt!











Ingen kommentarer:

Send en kommentar