søndag den 27. januar 2013

27/1/13

Så er endnu en uge gået, og vi har snart været her halvdelen af tiden. Det er vildt at tænke på :-)
Ugen har været hård og kaotisk mht arbejde."After Care" om eftermiddagen er lettere kaotisk, man er efterhånden brugt og børnene farer rundt og der er mange af dem. Men vi håber på, at vi med tiden får en struktur i det. Det vanskelige ved After Care er, at aldersgruppen går fra 6-13 år, så de er vidt forskellige steder i deres udvikling. Nogle sidder og lærer alfabetet, mens andre regner hardcore matematik. Men vi håber på, at næste uge bliver mere overskuelig :-) Vi havde en god snak med Mymoena om arbejdet, og hun er godt klar over, at det er ekstremt hårdt arbejde, og understregede, at vi gjorde et rigtig godt stykke arbejde - det var rart at vide.

Vi har stået for ugen mht til børnene om formiddagen. De har 1 time hver dag, hvor der skal foregå noget kreativt, og det har vi så skulle stå for. Vi synes, det kunne være sjovt at tegne deres silhutter, hvorefter børnene skulle dekorerer dem og ende med at pynte klasselokalet. Det tog længere tid end forventet, men resultatet blev nogenlunde. :-)

Tirsdag fik vi besøg af en gruppe unge fra Youth gruppen, som er unge mennesker fra Vrygrond, der ønsker at få mere ud af deres tilværelse. De kommer ofte fra bander osv. Vi fik omkring 5 ind til os og børnene i ca halvanden time, hvor de fik ansvaret for at holde børnene i gang. Det gjorde de fint :-)
Senere hørte vi dog, at selv samme unge var endt i slåskamp over få flabet bemærkninger og en fyr endte med at vride armen af led på en af pigerne - de er nogle hidsigpropper - og vi har fundet ud af, at vi ikke skal i kontakt med dem ;-)
Da vi kom hjem fra arbejde hørte vi, at selv samme morgen var der to piger fra Grassy Park Highschool (vores kvarter), som på vej til skole var blevet hevet ind i et vogn, voldtaget og derefter sat af ved skolen. Pigerne havde fået piller, så de kunne ikke huske noget. Vi talte meget om det i hjemmet, hvor det igen blevet understreget, at vi ikke går alene, men det i bund og grund også handler om de unge pigers påklædning og attitude. Men uhyggeligt er det.

Onsdag morgen møder vi ind til protest mod Capricorn Primary School. Kvinderne i Vrygrond var oprørte over, at skolen udvælger, hvilke børn der skal optages. Ofte er det børn fra andre byer, der bliver optaget, og der sidder derfor mange børn i Vrygrond uden skolegang, og forældre skal søge efter skole i andre byer, hvilket økonomien heller ikke rækker til.
Vi brugte morgenen på at lave demostrationsskilte til mødrene, og det var sjovt med lidt afveksling.

Torsdag tog vi balloner med til børnene, hvilket de synes var en fest! Vi lavede ballondans og det var ikke alle der forstod princippet i det. Mange stod ofte chokeret over alle de "bang" og få græd :-) Men det var da sjovt!
Om aftenen hyggede vi med familien. I Afrika skal det siges, at man aldrig spiser med kniv, og det bliver let en udfordring, når man får serveret steak. Dog vænner man sig til det, og tro eller ej - men i torsdags, da Anne fik tilbudt en kniv (for de har masser af knive i skuffen), sagde hun pænt nej tak, mens Louise måbede og glædeligt tog imod en.

Fredag er ren hyggedag med børnene. Der bliver sat film på om formiddagen og eftermiddagen går med dans. Afrikanske børn har siden de kunne gå lært fede moves, og de har bare rytmen i sig, så det var en fornøjelse at se dem danse.Problemet kom da vi også skulle på dansegulvet én efter én, mens andre sidder og observerer dig og din dans. Det var dybt grænseoverskridende og dog sindssygt underholdende! En klapsalve fik vi da med på vejen :-)

Så starter weekenden, og lørdag skulle vi i den længe ventede forlystelsespark med de unge i familien. Det var en kanon dag med angst, gruppepres og masser af grin :-) Med 3 unge fyre er der ikke noget der hedder "nej", og med gruppepres fra alle sider, blev vi hevet med i alt. Kroppen rystede, men det var rigtig skægt.
Da vi kom hjem startede lørdagsrengøringen, som endte i fjollerier og vi hyggede resten af aftenen.
I dag vågnede vi op til den vildeste nyhed - den gravide pige i huset er røget på hospitalet og klar til fødsel. Vi sprang rundt i huset som to små piger, hvilket var stor underholdning for det meste af familien. Vi glæder os til at opleve dette! Endnu venter vi stadig på, at hun har født og vi har i dag mest været hjemme og trippet, solet og slappet af.

4. arbejdsuge venter og vi glæder os. Rigtig god håndboldfinale til alle jer i DK!
Knus fra os.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar